AKTUALIZOVANÉ  10.10.2020

Hraničný priechod Moravský Svätý Ján – Hohenau je už plne prejazdný v oboch smeroch. Stav rieky sa upokojil a vrátila sa naspäť do svojho koryta. Prajeme šťastnú cestu.

Upozorňujeme vodičov, že od dnes 22.06.2020 až do odvolania je uzavretý hraničný priechod na ceste III/1144 Moravský Svätý Ján – Hohenau do Rakúska. Dôvodom je zvýšenie hladiny rieky Morava, ktorá sa vyliala na cestu na rakúskej strane hraničného priechodu. Hraničný prechod do Rakúskej republiky je označený sklopným a prenosným dopravným značením.

Spoločné kontaktné pracovisko Jarovce oznámilo uzavretie hraničného priechodu s Rakúskom (Moravský Svätý Ján – Hohenau) z dôvodu vysokej hladiny vodného toku Morava, ktorá sa vyliala na cestu na strane Rakúska. Po poklese vodnej hladiny rieky Moravy Správa a údržba ciest TTSK zabezpečí očistenie vozovky cesty do Rakúskej republiky od naplavenín.

Žiadame vodičov, aby využili na prepravu iný hraničný priechod a ceste sa vyhli. Nie je vylúčené, že môže prísť k zatopeniu aj ďalšej časti vozovky. O prípadnom otvorení priechodu vás budeme informovať. Dávajte si na cestách pozor!