Včera 22.04.2020 sa na Záhorí stali dve vážne nehody. Z nich bola jedna, bohužiaľ, tragická.

Najskôr na ceste I/51 medzi Jablonicou a Senicou došlo okolo 14:00 hod. k nehode medi nákladným autom s návesom a cyklistkou. Nákladné auto naložené kameňom sa pohybovalo smerom od Jablonice na Senicu. Staršia cyklistka z obce Hlboké chcela prejsť na elektrickom bicykli na druhú stranu cesty. Pravdepodobne si auto dobre nevšimla a z pravej strany náhle vošla do jazdnej dráhy nákladného auta. Vodič z obce Šajdíkové Humence už zrážke nedokázal zabrániť. Cyklistka utrpela zranenia, ktorým na mieste, žiaľ, podľahla. 

O pár minút neskôr došlo k nehode aj medzi obcami Holíč a Petrová Ves. Osobné auto zatiaľ z nezistených príčin vyšlo mimo cestu do poľa, kde sa prevrátilo na strechu. Vodič z Bratislavy bol pri vedomí, avšak utrpel zranenia, ktorých rozsah zatiaľ presne nie je známy.

A do tretice tu máme jednu staršiu nehodu, ktorá sa stala na našich cestách. Ešte 25.01.2020 na ceste III/1345 v obci Váhovce v Galantskom okrese nezvládol vodič riadenie svojho auta a narazil do zvodidiel. Nehoda sa stala približne na 8 kilometri obce na Hlavnej ulici. Následkom dopravnej nehody došlo k poškodeniu zvodidiel na vozovke. Škody boli vyčíslené približne na 400 eur.

Opakovane tak vyzývame, či už vodičov osobných a nákladných vozidiel, ale aj cyklistov alebo chodcov, aby sa správali na cestách opatrne. Dávajme pozor na to, čo sa deje na ceste a sledujme pozorne situáciu na nej. Opatrnosťou môžeme predísť takýmto, niekedy aj smrteľným, nehodám.