V plnom prúde je aj oprava priepustu v blízkosti obci Tekoľdany. Rekonštrukcia potrvá do piateho apríla a treba využiť obchádzkovú trasu.

Aktualizácia: Podvečer na Zelený štvrtok bola dokončená rekonštrukcia priepustu pri obci Tekolďany v okrese Hlohovec. Za pár chvíľ už bola uvoľnená na ceste III/1315 osobná aj prímestská autobusová doprava. Rekonštrukciu sme tak dokončili o pár dní skôr ako bolo v pláne.

V spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom v tomto období vykonávame rekonštrukciu priepustu pri obci Tekoľdany a Horné Otrokovce v okrese Hlohovec. Z tohto dôvodu je cesta III/1315 neprejazdná a pre jej obchádzku je nutné použiť inú trasu. Na výber sú dve obchádzkové trasy. Rekonštrukciu plánujeme dokončiť o necelé dva týždne, a to konkrétne 5. apríla.

Základné informácie o rekonštrukcii:

Miesto uzávierky: III/1315 v km 8,450 pred odbočkou na obec Tekoľdany

Dôvod uzávierky: Priepust na ceste III/1315 – rekonštrukcia

Druh uzávierky: úplná

Termín uzávierky: od 15.03.2021 do 05.04.2021

Popis obchádzky:

  1. smer: H. Otrokovce, H. Trhovište, Sokolovce, Svrbice, Orešany
  2. smer: H. Otrokovce, D. Otrokovce, V. Ripňany, Radošina

Čo to je vlastne priepust? Priepust je malý most, popod ktorý je vedená voda, potrubie alebo vedenia. Čelá priepustov, vtokovej jamy a výpustov, priepusty, vlastné potrubie sú aj predmetom letnej údržby ciest. Vykonávame ich čistenie, zriadenie a likvidácie. Túto i ďalšie opravy ciest a mostov si môžete zobraziť na tejto mape všetkých pribiehajúcich rekonštrukcii z našej dielne.