Tento týždeň sa opäť stala nevídaná vec, ktorá obletela celé Slovensko. A opäť to súvisí s našim životným prostredím. Tentoraz to nie je problém s odpadkami, ale možno ešte horšia vec. Pri obci Šuľany bol pristihnutý nezodpovedný občan, ktorý umýval svoje auto v prírode a ešte aj v blízkosti vodného toku.

Červené auto nebolo pre policajtov ťažké stotožniť s majiteľkou. Ešte cez víkend ju kontaktovali a potom aj jej známeho, ktorý sa nakoniec k tomuto počinu aj priznal. Šamorínskí policajti ho vypočuli a priestupok voči ochrane životného prostredia posunú pracovníkom Odboru životného prostredia Dunajská Streda na ďalšie konanie a rozhodnutie o vine a treste. Takéto činy môžu vážne poškodiť ekosystémy, ktoré sa budujú niekoľko rokov.

Varovný prst dvíha aj Správa a údržba ciest TTSK. Ochrana životného prostredia je našou povinnosťou a spoločenskou zodpovednosťou. Preto chceme vyzvať ľudí, aby sa nebáli a neváhali kontaktovať políciu, keď vo svojom okolí uvidia, že sa deje niečo podobné. Platí to celkovo na životné prostredie, napríklad na vyhadzovanie odpadu do prírody a podobne. Je dôležité, aby o tom kompetentní vedeli a mohli potom konať.
Chráňme si naše životné prostredie!