Od polnoci zo stredy 3. júna na štvrtok 4. júna sa obnovil neobmedzený režim na hraniciach medzi Slovenskou republikou a Českou republikou. Premiéri oboch krajín Igor Matovič a Andrej Babiš to potvrdili pred začiatkom ich rokovania v rámci  zahraničnej pracovnej cesty predsedu vlády SR Matoviča v stredu 3. júna 2020 v Prahe.

Slovenská republika pristúpila  po otvorení hraníc s Českou republiku aj k dodatočnému uvoľneniu hraničného režimu s Rakúskou republikou a Maďarskom, a to od piatka 5. júna 2020 od 8:00. Zrušenie obmedzení oznámil v piatok ráno na slovensko-maďarskom hraničnom priechode Medveďov – Vámosszabadi predseda vlády SR Igor Matovič spolu s maďarským vicepremiérom Zsoltom Semjénom.

Zlomovým bodom pri úvahách o možnom otvorení  hraníc bol podľa Igora Matoviča názor konzília odborníkov.

Všetci s trvalým alebo prechodným pobytom alebo zdržiavajúci sa na území Slovenska, Čiech, Maďarska a Rakúska môžu bez obmedzení vstupovať na územia ostatných štátov cez hraničné priechody na spoločnej hranici. Ak nemáte potvrdenie o pobyte, fakt, že sa zdržiavate v danej krajine alebo na Slovensku, ste povinní dokázať najmenej dvomi hodnovernými dokladmi (napr. preukaz o zdravotnom poistení, nájomná zmluva, pracovná zmluva, dohoda o vykonaní práce, potvrdenie od zamestnávateľa, list vlastníctva k nehnuteľnosti určenej na bývanie, živnostenský list, potvrdenie o platbe inkasa, potvrdenie o zriadení účtu v banke, poistná zmluva).

Pre Trnavský kraj sa obmedzenia rušia na týchto hraničných priechodoch:

Štát Hraničný priechod Číslo cesty
Česká republika Holič – Hodonín I/51
Česká republika Brodské – Lanžhot II/425
Česká republika Skalica – Sudomeřice II/426
Rakúsko Moravský Svätý Ján – Hohenau III /00238
Maďarsko Medveďov – Vámoszabadi I/13