Problémom na cestách je v letných mesiacoch predovšetkým alkohol. Prinášame vám krátky prehľad prečinov počas posledných dní v Trnavskom kraji.

Okres Piešťany: V Piešťanoch zastavila hliadka obvodného oddelenia na Žilinskej ulici VW Golf. 21 ročná vodička nafúkala 1,27 promile.

Okres Trnava: V obci Dolné Dubové kontrolovali policajti Obvodného oddelenia PZ Jaslovské Bohunice 37 ročného vodiča Jeepu Grand Cherokee. Namerali mu 1,31 promile. V Trnave na Športovej ulici zastavila hliadka PMJ Škodu Felícia. Jej 44 ročný vodič z Trnavy si neváhal tiež sadnúť za volant s 1,69 promile.

Okres Dunajská Streda: V Dunajskej Strede na sídlisku Nová Ves policajti obvodného oddelenia namerali pri bežnej kontrole 34 ročnému vodičovi Fordu Galaxy 1,54 promile. O pár minút neskôr na Malotejedskej ulici zastavili vodiča Fordu Fiesta z Nemecka. Ten si spravil vlastnú fiestu s 1,77 promile. Tento večierok sa aj jemu, tak ako všetkým ostatným, skončil v policajnej cele.

Okres Senica: V meste Šaštín-Stráže nezvládol jazdu vodič VW Passat. Prešiel do protismeru, kde narazil do odstavenej Škody Superb. Tú náraz odhodil až na chodník. Vodičovi zistili policajti 1,52 promile alkoholu.

Všetci uvedení vodiči sú obvinení z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktoré hrozí väzenie na 1 rok.

V druhom júlovom týždni bola bilancia v Trnavskom kraji takáto:
➡ 30 dopravných nehôd (z toho 4 zavinili vodiči pod vplyvom alkoholu)

Policajti vykonali:
➡ 3744 dychových skúšok, z toho zistili
➡ 21 pozitívnych vodičov motorových vozidiel
➡ 27 pozitívnych cyklistov
➡ 9 vodičov motorových vozidiel malo v sebe nad 1 promile alkoholu, dopustili sa trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky

Opätovne vyzývame všetkých vodičov, aby nesadali za volant pod vplyvom alkoholu a iných omamných látok. Ohrozujú tým nielen seba, ale aj ostatných učastníkov cestnej prevádzky. Jazdite zodpovedne!