Kvalitné cesty pribudnú v okresoch Dunajská Streda a Trnava. Opäť sme zabezpečili a zabezpečíme výhodné ceny a zdroje z eurofondov.

V kraji budeme mať ďalšie bezpečnejšie cesty. Na opravy sme získali eurofondy určené na modernizáciu ciest. Až 2,2 milióna eur poputuje do Lehníc v dunajskostredskom okrese. Práce na 2,5 kilometra dlhom úseku cesty, ktorý sa čiastočne nachádza v miestnej časti Sása, by mali prebehnúť na budúci rok.

V rámci hĺbkovej rekonštrukcie bude kompletne vymenený povrch vozovky. Priechody pre chodcov a autobusové zastávky budú osvetlené a zabezpečíme ich bezbariérovosť. V prvej etape projektu sme zmodernizovali nadväzujúci 5-kilometrový úsek medzi Lehnicami a Mierovom, ktorý je v užívaní od novembra minulého roka.

Rekonštrukcia čaká aj  panelovú cestu na Koniarikovej ulici v Trnave. Všetci Trnavčania a návštevníci mesta prichádzajúci z obchvatu dôverne poznajú túto „panelku“. Už na budúci rok jej však odzvoní, stavebné práce začnú na jar. Aktuálne sme spustili verejné obstarávanie.

Komplexne zmodernizujeme aj nadväzujúcu Zavarskú cestu, ktorá začína pri našej poľnohospodárskej škole. Úsek dlhý 1,6 kilometra dostane nový povrch a funkčné odvodnenie.