Správa a údržba ciest TTSK sa vždy snaží pracovať na maximum a spĺňať požiadavky občanov. Preto pre vás máme vytvorený jednoduchý spôsob podávania podnetov a dočítate sa aj o niekoľkých úspešných príkladov spolupráce. 

Naša práca prináša veľa situácií, kedy musíme reagovať rýchlo a promptne. Avšak nie všetko sa dá riešiť hneď ako by si človek prial. Každá oblasť a stredisko má vopred naplánované pracovné činnosti, ktoré sa budú vykonávať. Či už je to počas zimnej alebo letnej údržby. Všetko má svoju postupnosť a niektoré veci sa nedajú riešiť hneď v ten moment ako by si niekto možno prial. Ak však občan upozorní na nejakú vadu, chybu alebo nerovnosť na cestách, môže si byť istý, že sa tým budeme zaoberať.

Preto vás, našich občanov trnavského kraja, chceme povzbudiť v tom, že ak sa vo vašom okolí nachádza niečo, čo nie je v súlade s bezpečnou a plynulou premávkou, aby ste nám to oznámili. Nie je to vôbec náročné a nemusíte ani nikam volať. Stačí, keď napíšete správu na našu Facebookovú stránku – Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja a my už zariadime, aby sa vaše podnety dostali ku kompetentným ľuďom u nás vo firme.

Zamestnanci SÚC TTSK pri vykonávaní jednej z mnohých opráv na cestách v trnavskom kraji. Zdroj: archív SÚC TTSK

Ako príklad toho, že to už úspešne funguje máme pre vás pár správ od našich spokojných občanov, ktorý nás takto kontaktovali a zanedlho sa dočkali aj nápravy. Pre nás je bezpečná a kvalitná doprava u nás v kraji dôležitou prioritou a preto oceníme, keď nám s tým pomôžete aj vy. Spolu tak môžeme dosiahnuť spoločný cieľ.

Prvý príkladom je podnet, ktorý upozorňoval na nesprávne stojacu a zle viditeľnú značku „Daj prednosť v jazde”. Naši pracovníci sa teda dali do práce a značku opravili. Odpoveď spokojného občana je pre nás vždy zadosťučinením: „Dobrý deň, ďakujem za vyriešenie situácie ohľadom spomínanej križovatky. Kamarát išiel okolo a informoval ma o tom, že je to riadne vyznačené.”

Ďalej tu máme upozornenie a na výmoľ v ceste, ktorých bude po zime pribúdať. Ubezpečujeme vás však, že na každý sa dostane a zabezpečíme nápravu. Po náprave sme dostali takúto reakciu: „Vidím, že sa veci dali do pohybu. Perfektné. Ďakujeme.”

Nakoniec tu máme pochvalu od pána, ktorý prechádza cestou, ktorej polovica patrí trnavskému kraju a druhá časť bratislavskému. Takto porovnal dve časti vozovky, ktoré sú podľa neho v úplne odlišnom stave: „V obci máme hlavný ťah, ktorý je cestou III. triedy. Uprostred nej sa delia kraje TT/BA. Časť, ktorá patrí pod BA kraj je v zlom stave ale, keď prejdem za značku trnavského kraja situácia sa otáča ako keby som prešiel do Rakúska.”